Ecstatic Dance Culemborg

Wat is Ecstatic Dance?

Ecstatic Dance is een relatief jonge dansvorm, die vanuit Hawaï en San Francisco de wereld in is gekomen. De bekendheid en populariteit neemt in de afgelopen jaren wereldwijd snel toe. Binnen Ecstatic Dance is iedereen vrij om te dansen zoals hij/zij zich voelt, zoals hij/zij is. Er is geen sprake van een vaste vorm, vaste pasjes, een vereist niveau, vereiste fysieke mogelijkheden of een specifiek publiek. Het is een plek waar iedere volwassene zich met zichzelf of elkaar kunnen verbinden. Communicatie gebeurd dan ook op een ándere manier dan veelal wordt gedaan. Niet verbaal en vanuit het hoofd maar door middel van dans en beweging. Een vrije dansvorm, vanuit het hart en het gevoel.

Tijdens een Ecstatic Dance avond word je uitgenodigd om zonder te praten de dansvloer met elkaar te delen. De avond wordt begeleid door een Ecstatic Dance DJ, die met de muziek inspeelt op de behoefte en energie van de dansers. Twee uur lang mag je je op blote voeten volledige vrij uiten door middel van dans en beweging. Het is een uitnodiging om voor een moment contact te maken met wat er in het moment in jou leeft.

Het wordt hierdoor door velen ervaren als een dansreis, een dansmeditatie, die helend kan werken of op zijn minst waardevolle inzichten en ervaringen geeft.

We dansen puur en met een heldere geest. Het gebruik van alcohol en drugs is daarom niet toegestaan.

Praktische info

Eens per maand vindt er op de donderdag een Ecstatic Dance avond plaats in Culemborg.

Programma:
19:00 –  zaal open
19:30  – inleiding/ceremonie
20:00 – Ecstatic Dance muziekreis begeleidt door DJ
22:00 – gezamenlijke afsluiting met fruit en thee.

Tickets:
€ 20,- | Salon-Editie
€ 22,50 | Grande-Edite

Locatie:
Salon-Editie
Centrum Bliss
Van Buijtenestraat 3
4105 GW Culemborg

Grande-Editie
de Gelderlandfabriek
Stationsweg 7
4101 NG Culemborg

Vervoer:

– Lekker op de fiets als je kan.

– Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen rondom beide locaties.

– De Gelderlandfabriek zit direct naast station Culemborg.

– Vanaf station Culemborg is het 10 minuten lopen naar Centrum Bliss.

Praktische info:

– Vanwege zeer beperkte omkleedruimte in Centrum Bliss, vragen we je lekker zittende danskleding zoveel mogelijk thuis al aan te trekken.

– Na ontvangst vragen we je in stilte te zijn of uitsluitend te fluisteren, zodat anderen zo min mogelijk gestoord worden in hun opwarming/ reis naar binnen.

– Zodra de inleiding is begonnen, gaat de deur dicht. Mocht je onverhoopt toch te laat zijn, kan je na de inleiding alsnog aansluiten.

– De hele avond is er thee en water gratis beschikbaar. Neem hiervoor een eigen drinkbeker mee.

– We dansen op blote voeten. Mocht dit om verschillende redenen niet mogelijk zijn, draag dan zachte dansschoenen of anti slip sokken.

– We verwachten dat iedereen  nuchter de dansvloer betreedt. Mochten we hierover twijfelen, dan kunnen we je vragen de dansvloer te verlaten.

– Mocht je na aanschaf van een kaartje onverhoopt verhinderd zijn, dan kunnen we het kaartje helaas niet terugnemen. Doorverkopen  of doorgeven aan anderen kan natuurlijk wel.

de founders

Natascha van Achterbergh

Dansdocente, procesbegeleidster, ceremonieleidster en een liefde voor het leven in al haar verschijningsvormen.

Marloes Sliedrecht

Danser, dansdocente, vormgeefster, ceremonieleidster, mama, blote voeten mens.

Scroll naar boven